Događaj
od 24.ožujka
do 24.ožujka

nedjelja
od 10:00 do 12:00

Obiteljska radionica animacije

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 24.03.2024

Radionica će se održati u nedjelju, 24.3.2024., od 10 do 12 sati u kinodvorani TMNT.

Voditeljica: Maša Udovičić, Luma film

Program se provodi u suradnji Luma filma i Tehničkog muzeja Nikola Tesla, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Radionice su namijenjene obiteljima i drugim grupama građana zainteresiranim za iskustvo zajedničkog kreativnog doživljaja. Preporučena najmlađa dob polaznika je 7 godina.

Sudjelovanje u programu se ne naplaćuje. Obavezna je prijava putem

e-maila:animafin.festival@gmail.com.

Koordinatorica programa u Tehničkom muzeju Nikola Tesla: Katarina Ivanišin Kardum, katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr.

Obiteljska radionica animacije dio je programa "Animafin u zajednici" - cjelogodišnjeg programa radionica koje uključuju šire građanstvo u proces nastanka animiranog filma. Na radionicama se crta, izrezuje, boja, modelira plastelinom, animira, igra optičkim igračkama, snima, usvajaju se nova znanja iz područja animacije, ali i doznaju zanimljivosti iz muzeja. Motive za crteže, figure i pokrete pronalazimo u fundusu muzeja, ovog puta u impresivnom životu izumitelja Nikole Tesle, uz stručnu pomoć muzejskih stručnjaka. Otkrit ćemo zanimljive detalje o Teslinu uzbudljivom životu, izraditi njegov lik od raznobojnog kartona i pripremiti ga za kolaž animaciju.

Radionica u nedjelju, 24.3.2024., treća je po redu radionica koja se održava u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Na radionicu nije potrebno donijeti ništa osim dobre volje. Cilj programa je stvoriti ugodno ozračje u kome su svi dobrodošli, mjesto gdje se građani mogu okušati u nečem novom, razviti svoje potencijale, zabaviti se, družiti i kreativno izraziti.

Maša Udovičić se dulje od 25 godina bavi animacijom, najprije kao 3D animator i kompoziting artist za reklame. U Varga Studiju u Budimpešti 6 godina radi na poslovima animacije, modelinga i specijalnih efekata, a u Roczkov Studiju proizvodi projekcije za kazališne predstave. Od 2006. u Zagrebu su-osniva Bold studio za post-produkciju reklama, te pokreće proizvodnju prvog kratkog animiranog filma Moj put prema slikovnici Svjetlana Junakovića.
Godine 2013. osniva Luma film za produkciju animiranih filmova. Producira 15 autorskih filmova i jedan edukativni serijal. Kao predsjednica udruge animatora ASIFA Hrvatske kurira programe s ciljem popularizacije animacije. Organizira projekcije filmova, edukativne programe za profesionalce i radionice za djecu. Godine 2019. osniva Školu animacije za djecu i mlade. Surađuje s muzejima i centrima za kulturu vodeći radionice s ciljem upoznavanja mladih s procesom nastanka animacije. Godine 2022. osniva festival animacije za djecu i mlade Animafin. Članica je HRUP-a i ASIFA-e.





 

Fotografije događaja