Događaj
od 30.siječnja
do 30.siječnja

utorak
od 19:30 do 20:30

TESLA - PUNI KRUG, performans kazališta Tvornica lutaka u povodu Dana Nikole Tesle

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 30.01.2024
SVE ULAZNICE ZA PREDSTAVU SU PODIJELJENE


TESLA - PUNI KRUG
utorak, 30. siječnja 2024. u 19:30h, Kabinet Nikole Tesle

U sklopu manifestacije Dani Nikole Tesle, koja se već 15 godina tradicionalno održava u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, pozivamo vas na performans “Tesla - Puni krug”, autorskog tima kojeg čine Petra Radin i Mario Kovač, koji je donio malenost Smiljana pod svjetla velikog New Yorka, kao što je to napravio i sam Tesla prije 140 godina. Sada se, poput Teslinih izuma, vraća na hrvatsko tlo i svoju hrvatsku premijeru doživjet će na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, u utorak, 30. siječnja 2024. u 19:30h, u kabinetu Nikole Tesle.

Smiljan i New York dvije su susjedne točke iste kružnice. Zatvaraju puni krug života i djela jednog od najvećih umova svih vremena. Taj stanovnik svijeta znao je da su prilike negdje daleko, no znao je i da se budućnost nalazi upravo ovdje, u njegovoj glavi.
Taj spoj dalekog i domaćeg, nepoznatog i bliskog, klasičnog i modernog donosi i kazalište Tvornica lutaka performansom posvećenom Nikoli Tesli, nastalom povodom 80. obljetnice njegove smrti. Uz glazbenu kulisu koja se proteže od ličkog folklora do opernih arija te video podlogu snimanu u na autentičnim lokacijama Teslina rodnog mjesta, performans “Tesla - Puni krug” donosi sintezu Teslina genija i duhovnog bića, jer jedno bez drugog vjerojatno ne bi postojalo.

U Tesline cipele ušao je prvak Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Vladimir Tintor, Teslinu majku utjelovljuje prvakinja Hrvatskoga  narodnog kazališta u Varaždinu, Hana Hegedušić, Teslinu golubicu igra sopranistica Josipa Bilić, dok je za klavirsku pratnju zadužen ravnatelj Zagrebačke filharmonije, pijanist Filip Fak.

BROJ ULAZNICA JE OGRANIČEN, A BESPLATNE ULAZNICE/REZERVACIJE ZA PERFORMANS MOGUĆE JE REZERVIRATI ISKLJUČIVO NA MAIL marijo.zrna@tmnt.hr. ULAZNICA/REZERVACIJA VRIJEDI ISKLJUČIVO NA IME OSOBE KOJA JE IZVRŠILA REZERVACIJU!






Fotografije događaja