Događaj
od 08.srpnja
do 08.srpnja

subota
od 21:00 do 22:00

Glazbeno-scenski projekt Janeza Dovča "Tesla"

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 08.07.2023
Hrvatska udruga Nikola Tesla Network u suradnji sa slovenskim umjetnikom Janezom Dovčom organizira gostovanje autorskog glazbeno-scenskog projekta „Tesla“. Predstava je na hrvatskom jeziku i trajanje je oko 60 minuta.

Produkcije će se održati u:
Zagrebu, 8. srpnja u 21:00 u Tehničkom Muzeju Nikola Tesla
• Karlovcu, 9. srpnja u 22:00 sata u Nikola Tesla experience centru
• Gospiću 10. srpnja u 21:00 sat u prostoru Kulturno informativnog centra
• Šibeniku 11. srpnja u 21:00 sat na Trgu Mala loža

Ulaz je besplatan. Predstava će biti u dvorištu TMNT-a, na otvorenom prostoru. U slučaju kiše neće se održati.

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla za predstavu 8. srpnja s početkom u 21 sat broj posjetitelja je ograničen. Ulaznice za predstavu dijelit  će se na blagajni Muzeja u uredovno vrijeme utorak-petak 9 do 17 sati i subotu 9 do 13 sati. Moguća je telefonska rezervacija ulaznica uz uvjet da se ulaznica preuzme najkasnije u subotu do 13 sati.
Informacije: 01/4844 050, marijo.zrna@tmnt.hr 

Središnja figura glazbeno-scenske predstave Tesla je izumitelj Nikola Tesla, za kojeg mnogi tvrde da je “čovjek koji je izumio 20. stoljeće”. Predstava prolazi kroz devet poglavlja Teslina života, koja uz pomoć glazbe, svjetla, eksperimenata, biografskih isječaka i citata prikazuju svijet Tesle, njegove izume i njegovu želju da unaprijedi svijet. Svako poglavlje izvedbe obilježeno je drugim instrumentom, među kojima se mogu naći egzotični i futuristički instrumenti poput Tesline zavojnice, laserske harfe, teremina, Edisonove žarulje, mehanički sekvencer pokretan elektromotorom instrumenata domaće izrade, svakodnevnih predmeta i slično. Predstava je fuzija kulture, umjetnosti i znanosti te spaja Janezove omiljene svjetove: fiziku i glazbu.
Autor koncepta, glazbe i izvedbe: Janez Dovč.

Ovom produkcijom koja spaja glazbu, scenski nastup i tehnologiju, obilježava se 167. rođendan Nikole Tesle.




Fotografije događaja