Događaj
od 04.srpnja
do 04.srpnja

utorak
od 10:00 do 12:00

Ljeto kod Tesle: Paula Bučar: Radionica Elektro pop-up

mjesto održavanja Tehnički muzej Nikola Tesla
datum početka/završetka od 04.07.2023

Drugi tjedan programa „Ljeto kod Tesle” započinjemo radionicom “Elektro pop-up” koja će se održati u utorak, 4. srpnja 2023. od 10:00 do 12:00 sati u Kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

O radionici:
Dizajn pop up-a temelji se na nekoliko osnovnih tehnika poput elemenata povlačenja, nagiba, vrtnje i podizanja. Nije važan samo iskačući dio, u paper engineeringu također radimo s pokretima i animiramo način na koji se pop up mehanizam preklapa i pomiče što čini interakciju još snažnijom. Knjige su sjajan način kako naučiti više o paper engineeringu i stvaranju pop up elemenata. Radionica će se baviti dizajniranjem i rješavanjem pop up sistema u obliku male knjige povezane s elektronikom.

Radionica je namijenjena djeci od 10 godina na dalje.

Radionica je besplatna.

Broj sudionika je ograničen.

Potrebno je prijaviti se na: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr 

O voditeljici:
Paula Bučar diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (nastavnički odsjek, kiparstvo). Radi u POU Zaprešić, vodi Galeriju Razvid, likovne radionice i scenografiju ZKDM-a (Zaprešićko kazalište za djecu i mlade). Radioni se pridružuje prije nekoliko godina te od tada aktivno sudjeluje u sklopu programa laba i kao voditeljica radionica 3D olovkama za djecu. Djeluje u okviru Radionina izlagačkog i edukativnog programa.

Program “Ljeto kod Tesle“ provodi Tehnički muzej Nikola Tesla u partnerstvu s radiona.org. Financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija kroz Program poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj u 2023.






Fotografije događaja